Agni  Tzanakis

Jag är en tjej i övre medelåldern och jag gillar att göra något. Så för mig var det naturligt att starta eget. Mitt första riktigt egna företag. Jag har tills 2011 drivit GLYKERIA sen tidigt nittiotalet tillsammans   med ägaren/maken Evangelos. Vi har sammanlagt 4 barn och 6 barnbarn. Jag har en 23-årig yrkeskarriär bakom mig inom affärsbranchen.
2011 blev det en vändning. Vi överlät till våra ungdomar att ta över. F.n. drivs hotellet av Nikos Tzanakis (utb, inom management) och Restaurangen av  Michalis Tzanakis  ( kockutbildad på "Le Monde" i Aten.


KouKoutsi       Vad betyder det?

Det betyder `kärna´på grekiska och det som jag erbjuder är kärnan till hälsa, nämligen den kretensiska olivoljan. Den som jag har vant mig vid i dessa år jag bott och bor på Kreta. Har själv plockat oliver i ca 15 år. Är med i plockningen ibland eftersom det är så härligt, men tyvärr vill inte mina händer alltid detsamma.
Familjen har ca 350 olivträd som ger god skörd.  En olivolja som har en surhetsgrad 0,3-0,8. Den olivoljan som vi producerar går uteslutande till Restaurang Glykeria.
Jag har mina egna erfarna olivodlare som jag litar på och som jag vet har den finaste olivoljan. Är med vid varje steg som oljan tar innan den når DIG. Smakar av, luktar, smakar för att få den Olivolja jag inte jkan vara utan. Den som olivlunden doftar när jag plockar oliver: Gräs och olivblad.
En härlig känsla när man kan smaka den nypressade olivoljan direkt på fabriken med en bit bröd.
Min olja pressas vid en låg temperatur ca 28° vilket har betydelse för näringen.