Agni  Tzanakis

Jag är en tjej på snart 70 år och jag är för nyfiken för att inte sysselsätta mig med något. Så för mig var det naturligt att starta eget när jag och maken Vaggelis av olika skäl avslutade vårt kära arv : GLYKERIA, som med stor respekt sköts av våra barn. 
Hotellet drivs av Nikos Tzanakis (utb, inom management) Som gjort en fantastisk modern renovering av rum med omnejd.
Restaurangen drivs  av Michalis Tzanakis   (kockutbildad på "Le Monde" i Aten. )
Där har också skett en otrolig förändring till det bättre. Dottern har tagit en paus och har fullt upp med 3 barn m.m
Startade mitt eget företag 2012 vilket var helt underbart och jag njuter varje sekund. Har lärt mig massor. En del som jag inte klarar av är redovisning. Siffror är inte min starka sida. Den biten har jag överlåtit till en underbar revisor. Jag har lärt mig otroligt mycket mer om olivolja än jag visste. Jag har trots allt plockat oliver i mer än 15 år. För mig är det viktigt att arbeta med det som jag uppskattar och kan representera. Därför kallar jag min olivolja för " Ärlig ,kallpressad jungfruolja"    Min honung är också en produkt som också är ärlig.        Den bildas av bin som befinner sig bland timjan buskar, vilket det vimlar av på Kreta. Det är en ära för mig att kunna presentera den som är en produkt av 3.e generationen bi-odlare.    Det som jag trivs mest med är att vara kreativ vilket jag får möjlighet till här.  Hemsidan har jag gjort på egen hand vilket är en utmaning. Alla trevliga människor jag träffat genom detta beslut att göra något jag aldrig tidigare gjort. Underbart roligt och stimulerande.


KouKoutsi       Vad betyder det?

Det betyder `kärna´på grekiska och det som jag erbjuder är kärnan till hälsa, nämligen den kretensiska olivoljan. Den som jag har vant mig vid i dessa år jag bott och bor på Kreta. Har själv plockat oliver i ca 15 år. Är med i plockningen ibland eftersom det är så härligt, men tyvärr vill inte mina händer alltid detsamma.
Familjen har ca 350 olivträd som ger god skörd.  En olivolja som har en surhetsgrad 0,3-0,8. Den olivoljan som vi producerar går uteslutande till Restaurang Glykeria.
Jag har mina egna erfarna olivodlare som jag litar på och som jag vet har den finaste olivoljan. Är med vid varje steg som oljan tar innan den når DIG. Smakar av, luktar, smakar för att få den Olivolja jag inte jkan vara utan. Den som olivlunden doftar när jag plockar oliver: Gräs och olivblad.
En härlig känsla när man kan smaka den nypressade olivoljan direkt på fabriken med en bit bröd.
Min olja pressas vid en låg temperatur ca 28° vilket har betydelse för näringen.