Strovles.......................

familjeodlingarpngEn nyans av Sverige.

Strovles är en liten by som ligger uppe i bergen strax efter Elos.  Den åker man förbi på väg mot Paleohora. Det syns några hus efter vägen och det tar inte lång tid att åka genom.

Det är som att komma till en riktigt härlig blandskog i Sverige.

Ljuset kommer in mellan träden via ängar som nu i maj är sprickfärdig av sommarblomster.

Tanken går till svensk midsommar och plockande av 7 sorters blommor som skulle läggas under kudden. Dofterna för mig tillbaka till en annan skog i ett annat land. Mitt hemland Sverige.

Undrar förstås över mitt engagemang på Kreta, det är så mycket hemma för mig. Mitt hem, stor del av mina barn och barnbarn. Ett barn finns i Sverige och likaså några barnbarn som fattas oss ofta.

I Strovles bor dottern som tar med barnen på promenader i skogen och på vägen plockas det allt från kastanjer till körsbär, när naturen så bjuder.

Varannan dag går de ner till bäcken och odlingar. alla hjälps åt och däremellan doppas smutsiga små fötter i det svala vattnet och leken tar sin fart. Med skörden i fickor och påsar går de sakta hemåt efter att varit ute hela dagen och klär av sig utanför och hoppar in i duschen för att sedan inta måltiden under stoj och prat.

Sen lägger sig ett lugn över hemmet, med lite digitalt på olika nivåer. Soffan blir ett kvällshäng.

Strovles är en liten oas när solen är som hetast kan man åka dit och bara gå omkring vid sidan av bäcken och med skog och blommande ängar så gott som hela sommaren, för att få lite svalka.vagelis pa angenpng I bäcken finns mängder av liljor (Calla). De är vackra där de står men barnbarnet plockade 3 stycken till mig. Han ville så gärna. En engångsföreteelse.bast liljorpng