Söndag i Thessaloniki

Skarmavbild 2020-02-18 kl 152831pngThessaloniki en vanlig solig söndag,  en samlingsplats för alla kategorier. Där var de som parkerade sina finaste, nyputsade motorcyklar utanför caféet med den bästa utsikten. 
Där var ungdomarna som dansade för en slant och där var farmor/mormor som sålde ballonger för att ge något till sina barnbarn.  
Andra gick efter strandpromenaden i sakta lunk. Fler försäljare av sockervadd * än vanligt och det var många som sålde "mars armband". 
Det är med enkla ord en gammal tradition för att skydda sig för mars solen och sen kastar man dem i maj för fåglarna att bygga bo. Finns andra teorier också men denna har jag hört. 
Idag är det tisdag och det är storstrejk inom kommunal.  Tyst är det i den annars hetsiga trafiken vi har här i Thessaloniki. Mest taxibilar som rör sig på gatorna tillsammans med privatbilar. Jag sitter i skuggan av  solen på det ovan nämnda café och det är sååå varmt och skönt. Det är runt 16.oo, och det är inte så mycket folk men på strandpromenaden framför mig sitter  en del på en soffa och bara njuter. Det kan ju vara som i vår lägenhet här att solen inte kommer in. Den är mörk och och vi har lampor tända nästan hela dagarna. Så att få vara så här 2 minuter bort är en ynnest. Ofta kokar jag en grekisk hemma och sätter mig på först bästa bänk som bjuds och njuter.  Det är alltid folk i rörelse och det tilltalar mig. Ikväll väntar vi besök av en av sönerna och hans flickvän. Ska bli trevligt. Ha det bra där ute kära vänner och lyssna INTE för mycket på nyheterna. Njut av det som är möjligt bra.
*  Socker vadd på grekiska heter "Ta malia tis grias" , den gamla kvinnans hår. Finns här i grönt,rosa,gult,blått och vitt.)