Och livet går vidare

Farfar Nikos och farmor Glykeria gläds åt att barn och barnbarn ska finnas nära. Än en gång flyttar farmor och farfar ut i annexet.

Vagelis med familj tar över rummen under restaurangen och bor tomten mitt över gatan köps upp och ett hotell byggs med 5 rum . det döps till Glykeria.

Hotellet invigs i maj 1994 med Fader Nektarius välsignelse.

1996 står en ny stor veranda klar på Tavernan som blir restaurang under samma namn som hotellet.

Turismen ökar mer och mer, grusvägen utanför kläs med asfalt. Bussar kommer och går och strömmen av turister ökar för varje år.

Barnen går i skolan i Elos tills det blir dags för högstadiet (gymnasiet) och familjen flyttar till Kissamos över vinterhalvåret..

Farmor och farfar Nikos och Glykeria jobbar lite på restaurangen och Agneta och Vagelis pendlar. Ett tag finns en barnflicka för att fixa lunch till barnen i Kissamos.

Det plockas oliver och Nikos o Glykeria åker till Thessaloniki och stannar länge eftersom Vagelis har mer eller mindre tagit över. Han blir ibland väldigt hårt belastad och som ensam på restaurangen jobbar han själv som kock, servitör och diskare, samt handlar allt själv i Kissamos. Agneta som då inte har körkort försvinner med buss vid 16-tiden till Kissamos för att finnas där för de unga Tzanakis. Detta gäller då sept-juni. Familjen vistas oftast i chrissoskalittissa över helgerna.

Skarmavbild 2020-10-05 kl 124647png
Skarmavbild 2020-10-05 kl 125217png