Juni.................... öppet men tyst

Det är nytt. Det är stiligt. Mycket arbete ligger bakom. Ännu är det inte helt klart. Personal saknas. Ska man anställa. Var är turisterna. var är grekerna. Ekonomin har kraschat. Vem har råd att gå på restaurang. Solen drar sig också tillbaka. Känner den oron. Juni har anlänt. Elafonissi är tomt. Inga solstolar. Inaga badande. För kallt?  Snart blir det bra. I morgon ska solen hjälpa till. Och värmen. Restaurangägaren har tagit en dag "off". Han kommer snart och måltider blir till med hjälp av hans medarbetande kock. Det kommer att spridas dofter från restaurangen till hotellet som väntar på att slå upp sina dörrar. Hotellägaren har tålamod utan like. Han vet att det blir en säsong. Men om den blir kort och halvbokat, det kan ingen veta. Alla känner en rädsla som att något osynligt väntar runt knuten.  
Men snart skiner solen även över Kreta. Värmen gör längtan ut stor. Vi kommer att ta emot dig som så önskar en stunds semester med grekiska smaker och salta bad. Det blir solstolar och en kaffe vis strandkanten. Det finns ett slut och en början. Vi ses snart. 
IMG_5056jpgHonung är nyttigt,och denna honung är underbart smakrik. Timjanshonung. 

Honung av utmärkt kvalitet producerad i området Kissamos.Autentisk kretensisk honung, 100% ren, oraffinerad, med intensiv och distinkt arom. Den har unik smak och konsistens, är rik på vitaminer, aminosyror och näringsämnen. Denna älskling har en trevlig smak.Kretensisk Thyme Honung är en helt naturlig produkt, unik i världen på grund av specificiteten hos de områden där den produceras, där endemisk vegetation existerar. Öns omgivande hav ger timjan honung med en speciell smak och en unik arom som gör att den sticker ut bland konsumenterna.Den sällsynta biologiska mångfalden på Kreta är där den aromen och den distinkt smak är nestad. Detta är huvudkaraktäristiken hos kretensisk timjanhonung och den viktigaste faktorn att timjan- honung rankas först i kvalitet runt om i världen. Våra bin från mitten av maj ligger i Kissamos-området, där vi arbetar. Viktiga platser är Cape Gramvousa, Elafonisi och Falasarna Forntida plats där timjan växer frodas. Vårt främsta bekymmer är att kvaliteten på honung är utmärkt och ovanstående webbplatser erbjuder hög kvalitet och bra variation av honungssmaken.
Detta är Georgos, en släkting som är biodlare i liten skala.
Skarmavbild 2020-06-02 kl 183148png