Inläggning av oliver

Här har vi startat med olivplockning, ovanligt tidigt men värmen har tagit ut sitt och oliverna faller ner och därför plockar vi för att få lite olja. Våra oliver är totalt obesprutade och det blir en väldigt liten skörd. Det räcker inte ens till oss hela året.
Jag plockar inte oliver. Det har jag gjort i  drygt 15 år och händerna är inte så ämnade åt det.  Jag lägger ibland in oliver och det var ett tag sen sist.
För det mesta har det blivit gröna oliver som läggs i blöt ett par dagar eller till den beska smaken försvinner. Vattnet byts i princip varje dag. Och sen lägger jag in den i citron och vatten. Min älsklingsoliv. När jag har svarta oliver lägger jag de i salt och det är inte dumt. Men i år blir det i vinäger. Få se om jag lyckas med det. 
Vädret är nu det bästa. Svalt på morgonen och varmt på dagen, men inte så att man inte kan andas. Upp till 27 grader. Det kommer en sväng av sydvind om några dagar med 30 grader. Och lite sand från Sahara, igen..........
Eftersom vi kommer att stanna här ett tag till så har jag rensat lite i rabatter och städat huset. 
Nu gäller det att skriva som bara den. Det är kul och spännande.
Sköt om er och håll avstånd.   

Skarmavbild 2020-10-15 kl 115510png