Glykeria genom tiderna


Restaurangen blev en succé och nu kom turisterna. På menyn fanns det kotlett, souvlaki grekisk sallad och ibland även tzatziki.

Kommunikationen blev mest ett kropps-språk då Nikos och Glykeria inte kunde något annat språk än grekiska. Här har hållits dopfester och bröllopsfester många gånger. Vagelis och Agneta hade fest med 350 gäster. Den nuvarande parkeringen fick tjänstgöra som en förlängning av restaurangen. Barn har haft förlovningsfest och ett barnbarn har haft sin dopfest på denna restaurang.

Andan var god och maten likaså så det dröjde inte länge förrän långväga gäster kom och ville stanna över natten.  

sagt och gjort, varje öre gick till cement och tegel och det började byggas 6 rum och ett WC (ingen dusch)under restaurangen Det stod klart 1981 och turisterna blev fler och fler.

Dusch! Vad var det! Det fanns ju inte ens vatten Gästerna skickades ner till en sötvattensbrunn precis nedanför restaurangen och det uppskattades mycket.

Behoven blev större och större och en toalett räckte inte så det byggdes ett till WC med dusch. Men fortfarande fanns inget vatten.

Nikos visste råd. Han införskaffade stora plastdunkar som han ställde på sin pickup och åkte till närmsta byn uppåt bergen och fyllde på dunkarna.

En 16-liters dunk fick bli lösningen. Den placerades på baksidan av tavernan i solen med en slang som ledde ner till duschutrymmet och när gästen ville duscha kom hen upp och betalade 100 drachmer och kranen öppnades. vattnet var åtminstone ljummet då dunken stod i solen.

Härligt med en dusch efter bad i det salta havet. Men uppförsbacken tillbaka till rummen gjorde nog en del svettiga kan jag tänka mig.

Nikos fortsatte att åka och fylla på vatten varje kväll, efter att han stängt. Blev långa dagar och nätter för honom och hans fru Glykeria. Ibland tog han sig en tupplur på baksidan av tavernan på en smal bänk.

hehmsidapngEn liten tillbaka blick på hur det var då. Den gamla bussen kom ju som nu, faktiskt. En gång om dagen. Grusväg var det och det förde med sig att man fick städa borden på framsidan ofta.hemsida pngSvärmor Glykeria sitter på den nya verandan som byggdes 1996, med vitt kakel och fina staket. På eftermiddagen var det omöjligt att sitta där.för ljust och varmt....... Men det byggdes ganska snart en riktig pergola och situationen blev en annan. hemsidapng
Fortsättning följer..................