Chania, några fall, Gyros, Shopping, Fantastisk mat . .........

Efter månader utan att kunna ta en sväng med husbilen så gavs äntligen tillfället. Vi tog ett par dagar i Chania. Vi stannar ofta i Ag. Apostolis. Mycket folk men vi höll oss undan. Stranden var full med folk som njöt av att kunna bada igen.  Hotellet i bakgrunden är Golden Bay, Stängt. Känns väldigt konstigt måste jag säga. Vi hade lite ärenden i stan och lunchen bestod av en "Gyro"  Men hade glömt hur gått det var. Inga bord och stolar, bara hämtmat.  camperpngVi tog oss en lång promenad genom staden som var ovanligt tyst. (lörd 23 maj) Vi fotade restauranger som hade börjat lite smått med att ta fram stolar och bord. Många greker tar sig en promenad på morgonen, eller springer eller går ut med hunden. Vi fotade en hel del och när man är som jag så kan vad som helst hända. Fotade och ramlade baklänges över en betongklump som i vanliga fall håller uppe ett solparasoll. Har faktiskt kunnat gått riktigt illa. betongklumpar med järnhållare borde stå gömda. Felet var 100% mitt, men för att undvika problem så borde varje ägare gömma dem. För sin egen skull.Tre starka grabbar hjälpte mig upp och maken som gått före kom springande och undrade vad som hänt. Jag reste mig, inget brutet mest blödningar inuti och utanpå. Nog om det. Maken som kan allt, hämtade vad som behövdes på närmaste apotek och promenaden genom Chania kunde fortsätta.hemsida 22pngHemkomst blev det på måndagen efter att vi shoppat ordentligt och besökt dottern som bjöd på lunch. Men så klart skulle jag prova deras hängmatta  som de precis hängt upp och naturligtvis ramlade jag av den!!! ner på gräsmattan som är en fusk-matta. Den hade dottern spolat av på morgonen så då blev jag lite blöt också......ha ha ha.   
Men inte nog med det så väl hemma så planterades blommor jag inhandlat och sen vattnades det. Halt på marmortrappan, ramlade igen........... Alltså börjar bli lite rädd för mig själv. Men Ramlat tre ggr och då ska jag väl vara klar för i år, kanske???
Igår kväll blev vi inbjudna till Michalis för provsmak. Finns inga ord. Mycket speciella rätter, aldrig ätit någon liknande.  WOW.  Lycka Till Min käre son och jag hoppas att det ska bli som normalt igen snart och att kön växer utanför just DIN restaurang. hemsidapng


Verandapng
Igår blev en lugn dag med lite nytänk på vår Veranda. Ett staket sattes upp av maken så att jag inte ska ramla....................Och som sagt kvällen blev underbar med Gourme´mat hos Michalis tillsammans med Nikos, Maria och Mitsos.