22:a november........................

Det var ett tag sedan. Lite turbulens har det varit men nu är det bra. Vi har en ny lockdown. Det drabbar inte mer än att vi inte träffar någon just nu. Barn passerar revy på avstånd. Vädret har varit lite skönt. Gillar när jag kan stugsitta lite. Vi har haft oändliga dagar med sol under sommaren. Men blir det lite varmare igen så blir det nog ett vinterbad.
Jag har inte börjat julpynta än men nästa vecka är det nog dags. Ska hämta mitt nya pass i Chania på onsdag. Då blir det tillsammans med Nikos som också ska hämta pass. Vi får bara vara 2 i bilen och vi måste ha munskydd  i bilen!!!!!   
Efter blir det  litchifoods  i Mournies. Oj..... då ska det handlas svensk julstämning.  Man blir liksom mer nostalgisk dessa helger, när man bor utomlands. Annars är jag en älskare av grekisk mat. Rena produkter, mer färska grönsaker än övrigt på tallriken. 
Och fisken. Vi har en del fiskare i vår omgivning. 

Skarmavbild 2020-11-22 kl 183120png

Just nu är det en hel del människor som plockar oliver. Det verkar som att de flesta plockar sina egna olivträd. Allt är ju stängt förutom mat butiker och apotek. 
Vi tillbringar dagarna med lite av varje som behövs göras. Vi gör det vi vill och inget mer. Oftast blir det före lunch. Jag, dottern och barnbarn har tillverkat lite smycken av sten som jag nu gjort till halsband. Roligt. 

Skarmavbild 2020-11-22 kl 183806png

Skrivandet går trögt, något blir det kanske. Regnet har gjort att det växt upp en hel del matnyttiga växter. De har fått växa till sig lite så nästa vecka ska det skördas. Vi har en stor tomt så jag behöver inte gå så långt.
Önskar er en god vecka med hälsa och kärlek. Vi är snart i mål och livet blir inte som förr men ibland kan det bli bättre.
Skarmavbild 2020-11-22 kl 185036png