Ärlig Jungfruolja kallpressad

Nu är våra oliver plockade................  Vi gör så eftersom säsongen varit varm, mycket stormar och då kanske vi missar skörden. De faller liksom ner.  
Här finns en artikel om den olivolja som jag representerar. 
https://koukoutsi.se/mina-produkter/mina-produkter-41324381

Skarmavbild 2020-10-15 kl 115647png
Den olivolja är mer än extra kallpressad jungfruolja.   Denna är steget innan extra virgin. Den kallas för  Wild trees olivoil.

It is the famous ‘Agriolado’ (Wild Olive oil), used in folk medicine as a medicine, on the skin and for other diseases.  Den har en grad på under 0,3.

Till skillnad från de flesta andra vegetabiliska oljor som tillverkas genom raffinering är jungfruolivolja en helt naturlig produkt. Olivolja består av 77% enkelomättade, 9% fleromättade och 14% mättade fettsyror. Förhållandet mellan fleromättade och mättade fettsyror (P / S-kvot) i olivolja ligger långt under det rekommenderade värdet på 1,0.

Förvaras oljan för varmt härsknar den, vilket är förödande för smaken. Syrahalten påverkar inte smaken, men låg syrahalt är förmånligt för hållbarheten. Oljan får inte heller förvaras alltför kallt, då grumlas den, fettet kristalliserar. Grumlingen försvinner dock om temperaturen höjs, och smaken ändras inte nämnvärt av kylan. Idealisk förvaringstemperatur är 14 °C till 16 °C; alltså inte nära spisen, och inte i kylskåp och framför allt inte i solen. Smaken bevaras bäst vid mörk förvaring. I obruten förpackning är hållbarheten för de flesta oljor omkring 2 år, men vissa sorter kan hålla sig längre.