Ärlig extra jungfruolja....................

Skarmavbild 2020-06-15 kl 172352pngdirekt från Kreta. Jag är med hela vägen, från plock till press till paketering. Jag sätter in stöten efter jag pratat med den olivodlare som finns här i min region. En trovärdig familj som kan sin olivolja. Jag är med vid
pressen, 28° visare termometern. Sen fylls den på en tank för vidare transport dagen efter. Hamnar hos Harry i samma region och som även han har erfarenhet och framför allt: Han är kunnig vad gäller paketering och transport. Mycket behjälplig. Sen kommer Bobo och hämtar från Chania och ner till hamnen för transport till Aten och vidare till Sverige. Detta har jag nu ägnat mig åt i ca 7 år. De har lärt mig mycket om jungfru oljans kvalitet, gett mig olja som bara familjen använder (den bästa) Jag ville ha olja på burk men de sade att" det går väl inte att sälja på burk" fast det är det bästa.

Och så gör vi fortfarande. De förklarar och visar och förstår inte vad jag menar med första och andra press........ De har bara en och resten blir inte extra jungfrulja, så var det med det. Jag gillar verkligen dessa människor. Tänker hålla på ett tag till för dig som är intresserad av den ärliga jungfruoljan och inte fäster så stor vikt vid den enkla burken som alla småbrukare använder. Det betyder att bara genom etiketten kan delge dig var denna olja kommer ifrån. Inte själva burken. 

Efter att vi suttit i karantän på Kreta har känts tryggt men nu vaknar en viss oro när allt öppnas och det kommer turister. Välkomna till Grekland och håll avstånd. 

Skarmavbild 2020-06-15 kl 165753png
Återförsäljare:

Din blomsterhandel - Åstorps Gårds handelsträdgård .                    www.aght.se
Arboga  :            

Anns Ost startsida                                           

www.annsost.se
Kungsör:            

Villa Wingarhed –hjärtat på Skillingeby    https://villawingarhed.se/


Privata återförsäljare i Spånga    (Stockholm)  
                                         Köping     (Västmanland)
Kontakta mig: agneta@koukoutsi.se  för information ang. dessa